Bine ati venit la Parodent.

Department

Endodontie

Endodontie

Termenul ”endodonție” provine din limba greacă, și este format prin alăturarea a două cuvinte ”endo” (înăuntru) și ”dontia”(dinte), așadar endodonția se ocupă cu tratamentul afecțiunilor din interiorul dintelui, mai exact cu afecțiunile pulpei. Endodonția este specialitatea medicinii dentare care se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea și tratamentul patologiei pulpare.

Factori cauzatorI:

  • agenti infectiosi: bacterii, virusi, ciuperci, paraziti
  • agenti iritanti: toxine produse de agentii infectiosi, agenti termici, agenti chimici
  • alte tipuri: celule moarte, agenti traumatici
shutterstock_73881016

Endodontia este specialitatea medicinei dentare care se ocupa cu preventia, diagnosticul si tratamentul afectiunilor pulpare.

De cele mai multe ori, un dinte ajunge sa fie tratat endodontic atunci cand tesutul pulpar este fie inflamat ireversibil fie necrozat sau chiar gangrenat (infectat).

Tratamentul endodontic presupune obligatoriu parcurgerea a trei etape importante: curatarea canalelor radiculare de resturi pulpare si produsi toxici, crearea prin largire secventiala a unei forme conice a canalului radicular (aceasta contribuie la eficientizarea curatarii) si nu in ultimul rand obturarea canalului radicular, etapa care are ca scop prevenirea reinfectarii ulterioare.

Desi este de dorit sa incercam pastrarea pentru cat mai mult timp a vitalitatii unui dinte, totusi, atunci cand acest lucru nu mai este posibil avem din fericire la indemana posibilitatea efectuarii tratamentului endodontic, urmat fie de restaurarea coronara directa, fie de etapele de restaurare protetica.

 

Programare

Suna acum pentru o programare la noul cabinet din Delea Noua!

Call Us 031 4202434